Τηλέφωνο: 23710 94394

Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδας για παραγγελίες άνω των 30€

Επικοινωνία

Καλέστε μας +30 23710 94394

Social

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία της Holomon ξεκινά το 1993 στον Ταξιάρχη, ένα από τα λίγα χωριά που βρίσκονται στο βουνό του Χολομώντα. Ο πατέρας μας Νίκος μαζί με τον βραβευμένο βοτανολόγο Παύλο Χαριστό, ξεκινούν μαζί να μελετάνε και να συγκεντρώνουν τα βότανα που βρίσκονταν στο βουνό. Η απίστευτη ποικιλία που έβρισκαν στην φύση μαζί με την βαθιά ιστορική και επιστημονική έρευνα, τον οδήγησαν να οραματιστεί την εταιρεία Holomon.

Την ίδια χρονιά δημιουργείται το πρώτο εργαστήριο επεξεργασίας βοτάνων της εταιρείας, όπου συγκεντρώνονται πολλές ποικιλίες βοτάνων, αποξηραίνονται και στην συνέχεια μελετώνται επιστημονικά. Η επιλογή των βοτάνων είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία και πρέπει να γίνεται πάντα με σωστή επιτήρηση και συνεργασία με ειδικούς. Για τα επόμενα δέκα χρόνια, η Holomon επιλέγει, επεξεργάζεται και διακινεί εξαιρετικής ποιότητας βότανα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Το 2004 προστίθενται πλέον και επίσημα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ύστερα από τις απαραίτητες σπουδές επάνω στο αντικείμενο. Η εταιρεία αποκτά πλέον ένα σύγχρονο τυποποιητήριο και εργαστήριο εντάσσοντας έτσι νέα προϊόντα στην γκάμα της Holomon κατακτώντας βραβεία για τα καινοτόμα της προϊόντα.

Παράλληλα το ερευνητικό έργο της εταιρείας συνεχίζει να αναπτύσσεται και με την πολύτιμη βοήθεια επιστημόνων το 2014 η Holomon δημιουργεί τις πρώτες συστηματικές βιολογικές καλλιέργειες βοτάνων: τσάι του βουνού, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, φλαμούρι (ή τίλιο), δενδρολίβανο.

Σκοπός των καλλιεργειών είναι να δημιουργούνται ασφαλής συνθήκες ανάπτυξης των βοτάνων, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον για την διατήρηση της βιοποικιλότητας. Δύο χρόνια αργότερα το 2016 προστίθενται και νέες καλλιέργειες: εχινάκεια, ζαμπούκος, κράταιγος, μελισσόχορτο.

Στόχος της Holomon είναι πάντα η ελεγχόμενη παραγωγή βοτάνων, η προστασία του περιβάλλοντος ώστε να μην διαταράσσεται η ισορροπία του και η φροντίδα συντήρησης του φυσικού τοπίου του Χολομώντα.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Τα βότανα αποτελούν ένα μυστικό δώρο της φύσης στον άνθρωπο και από τότε που ανακαλύφθηκε η χρησιμότητά τους, η επιστήμη και η υγεία του ανθρώπου αναπτύσσονται ραγδαία.

Η συλλογή των βοτάνων δεν είναι μια απλή διαδικασία. Οι απαιτήσεις είναι πολυεπίπεδες και χρειάζονται ειδικές γνώσεις.

Στην εταιρεία μας η εμπειρία ξεπερνά τα 30 χρόνια και δεν μένει μόνο στις παραδοσιακές γνώσεις, αλλά συμβουλευόμαστε πάντοτε ειδικούς βοτανολόγους και γεωπόνους ώστε να εξασφαλίζουμε πρώτα την ισορροπία της φύσης.

Στην Holomon θέλουμε πάντοτε τα προϊόντα μας να είναι ασφαλή, ποιοτικά και εύχρηστα, γι’αυτό στα σύγχρονα εργαστήριά μας μελετάμε όλες τις διαδικασίες με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζουμε την παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας με «πράσινο» τρόπο.

Η οικολογική συνείδηση μας καθώς και η βαθιά μας γνώση για την ωφελιμότητα των βοτάνων στην ανθρώπινη υγεία, είναι οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας μας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα βότανα κρύβουν πολλά μυστικά μέσα τους που μπορούν να ωφελήσουν την ανθρώπινη υγεία.

Η Holomon διαθέτει περισσότερα από 25 στρέμματα βιολογικών καλλιεργειών βοτάνων, καλύπτοντας μια εντυπωσιακή ποικιλία που ξεπερνά τα 45 είδη. Από τις καλλιέργειές μας επιλέγονται εκλεκτά είδη βοτάνων που διαθέτουν ωφέλιμα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κέρδισε 10% έκπτωση στη 1η παραγγελία + χρήσιμες πληροφορίες για τα βότανα, από τους καλλιεργητές του Χολομώντα